Hajdúnánási Gyógyfürdő

Hajdúnánási Gyógyfürdő
Hajdúnánás városa Hajdúszoboszló és Debrecen mellett Hajdú-Bihar megye harmadik legnagyobb fürdővárosa. Hajdúnánás legfontosabb turisztikai vonzereje a Gyógyfürdő, amely szép, ápolt környezetben és sokszínű szolgáltatásokkal várja az ide látogató vendégeket.
Már az 1930-as években megállapították, hogy a város területe alatt gazdag hévízkincs rejtőzik, de csak az 1950-es évek végén nyílt lehetőség a kiaknázására. A fúrások nyomán 1958. november 5-én felszínre törő vizet egy - már meglévő Csónakázó tóba - vezették és itt fürödtek mindaddig, amíg az új strand meg nem épült. Azt követően a tó környékét és a közepén levő kis szigetet parkosították, fásították, üdülő házakat építettek. A fahíd, ami összeköt a szigettel, minden arra járóban romantikát ébreszt: a susogó nádas, a vízen ringatózó csónakok, emberek tucatjait vonzza.
Az 1962. július 15-én megnyitott strand (Városi Fürdő) létét az 1019 m mélyről feltörő 67°C-os gyógyvíznek köszönheti. A víz összetétele vetekszik a Hajdúszoboszlóiéval. A termálvizet 1989-ben nyilvánították gyógyvízzé. 
Nagy sókoncentrációjú nátrium-kloridos, jódos-brómos ásványvíz, melynek összes oldott szilárd ásványi-anyag tartalma 7981 mg/liter. A gyógyvíz elsősorban ízületi, mozgásszervi és nőgyógyászati betegségek kezelésére alkalmas.
A strand 14 hektáros területe csendes, árnyas, parkosított zöld területeivel kedvenc helye a pihenésre, gyógyulásra vágyóknak. A szolgáltatásokat a fedett fürdő emeletén lévő új termál szálló, a kemping, valamint a gyógyrészlegben található büfé egészítik ki. 
Sportolásra ad lehetőséget a két teniszpálya, a strandröplabda pálya. Szemet gyönyörködtető a botanikus környezetben lévő csónakázó tó. 
A 2003-ban történt teljes rekonstrukció eredményeként Kelet-Magyarország egyik legkorszerűbb fürdője várja a pihenni és gyógyulni vágyókat.

Medencék:
- úszómedence (feszített víztükörrel)
- tanmedence
- tanmedence csúszdákkal
- pancsoló
- gyógymedencék